Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Όλα Free: "Δέματα Αγάπης" από τους Κύπριους

Όλα Free: "Δέματα Αγάπης" από τους Κύπριους:   Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εκστρατεία «Δέματα Αγάπης» που διοργανώνει στην Κύπρο ο ραδιοφωνικός σταθμός Άστρα και η μη κυβερνητική οργάνωση...

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο λόφος των αστέγων

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=441278&cid=4

Σωτήρης Σκουλούδης-Φίλιππος Καραμέτος

Στη σκιά της στολισμένης Αθήνας, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, εν μέσω εορτών, άνθρωποι έχουν βρει «καταφύγιο» στις σπηλιές του λόφου Φιλοπάππου, όπου και θα περάσουν τις γιορτινές ημέρες, δίχως ένα ζεστό πιάτο φαγητό.

Εκθέσεις του υπουργείου Υγείας και του Δήμου Αθηναίων αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν πλέον στρατιές από αστέγους, οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες και τα σπίτια τους και πλέον είτε με τις οικογένειές τους είτε ολομόναχοι τριγυρίζουν στους δρόμους μιας σύγχρονης πόλης. Όταν πέσουν τα φώτα κατευθύνονται σε πρόχειρα καταλύματα. Από τα παγκάκια της πλατείας Κοραή και του Κολωνακίου, στο λόφο του Φιλοπάππου.Απλωμένα ρούχα πάνω σε κλαδιά για να στεγνώσουν)


Οι περισσότεροι από τους νέο-άστεγους της Αθήνας είναι άνθρωποι που, λόγω οφειλών προς την Εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν μπορούν να βγάλουν βιβλιάριο απορίας. Αυτό τους αποκλείει από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τους αναγκάζει να ζουν υπό καθεστώς πλήρους εξαθλίωσης.(Καταφύγιο στο λόφο του Φιλοπάππου)

Οι ιστορίες τους συγκινούν και προβληματίζουν. Οι σύγχρονοι «Άθλιοι» της πρωτεύουσας ζουν το δικό τους δράμα με την πολιτεία να είναι για ακόμη μία φορά απούσα. Δυστυχώς το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στο κέντρο και την πρωτεύουσα. Από τα Βόρεια Προάστια της Αττικής, μέχρι και στα υπό ανάπτυξη αστικά κέντρα της χώρας! (Φωτό ντοκουμέντο: Παράπηγμα αστέγου στο Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας)

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε ο φακός της zougla.gr από το λόφο του Φιλοπάππου, αλλά και από τα συσσίτια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου... Στην περιοχή του Φιλοπάππου περιπλανιούνται ζευγάρια αστέγων ακόμη και οικογένειες. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, αυτοί οι άνθρωποι ζουν με τον φόβο ληστρικών επιδρομών, ενώ οι γυναίκες έχουν βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο βιαστών. 

Η zougla.gr αναζήτησε αυτούς τους «ήρωες» της καθημερινότητας και σας μεταφέρει τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τις δύσκολες ώρες που βιώνουν αλλά και για την επόμενη μέρα! Ακούστε τη συγκλονιστική ιστορία ενός αστέγου, που διαμένει «μόνιμα» στο λόφο του Φιλοπάππου και έχει γευτεί το πιο σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της ζωής...

Στα συσσίτια η Ελλάδα αναστενάζει

Δραματική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των Ελλήνων των οποίων η σίτιση εξαρτάται αποκλειστικά από τις δωρεάν παροχές των κοινωφελών οργανισμών. Εφέτος τα Χριστούγεννα ήταν διαφορετικά από κάθε άλλη χρονιά, καθώς συνάνθρωποί μας που γνώρισαν το πιο σκληρό πρόσωπο της οικονομικής κρίσης συνέρρευσαν κατά χιλιάδες στα συσσίτια των δήμων και της Εκκλησίας.Το εορταστικό τραπέζι έστρωσαν οι μεγαλύτεροι δήμοι της χώρας, Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ενώ παρόμοια πρωτοβουλία υλοποιήθηκε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Ανήμερα των Χριστουγέννων παρατηρούσε κάποιος εκατοντάδες συμπολίτες να περιμένουν στην ουρά και στη συνέχεια να εισέρχονται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ, έπειτα από κάλεσμα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, για να γευτούν ένα ζεστό πιάτο φαΐ υπό τους ήχους της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής του Δήμου. Στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο», ωθώντας τους πολίτες στην εξαθλίωση, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργάνωσε γεύματα αγάπης στη φοιτητική λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, για να βοηθήσει αυτές τις άγιες ημέρες τους οικονομικά ασθενέστερους. 

Ο πολλαπλασιασμός των «νεοαστέγων» και «νεόπτωχων» – οι οποίοι ξεπερνούν κατά πολύ το 20% του ελληνικού πληθυσμού, καθώς και η εκτίναξη της ανεργίας συσπειρώνουν σε ιδρύματα, ενορίες, εθελοντικές οργανώσεις και επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες.

Την ίδια ώρα, οι αιτήσεις στο Ίδρυμα της «Τράπεζας Τροφίμων» έχουν πολλαπλασιαστεί και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες, λόγω της ανοδικής πορείας της ανεργίας και των σκληρότερων μέτρων λιτότητας. Σύμφωνα με την «Τράπεζα Τροφίμων», μέσα σε μόλις ένα χρόνο στην Αττική ο αριθμός των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια αυξήθηκε κατά 35%.

Ίδια εικόνα παρατηρείται και στα συσσίτια των δήμων και της Εκκλησίας, με την Αρχιεπισκοπή να υπολογίζει τις μερίδες που διανέμονται ημερησίως σε 10.000. Μάλιστα, πολλοί από όσους ζητούν βοήθεια δεν είναι άστεγοι, αλλά άνθρωποι που πρόσφατα απολύθηκαν και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του δημάρχου της Αθήνας Γ. Καμίνη: «Τα στοιχεία είναι αντιπροσωπευτικά της κρίσης. Περίπου 1.200 άνθρωποι συμμετέχουν καθημερινά στα συσσίτια του δήμου, που φτιάχνονται στα μαγειρεία του Βρεφοκομείου. Όταν διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν έκτακτες ανάγκες, διευρύναμε το πρόγραμμα διανομής γευμάτων, στοχευμένα, σε κάποια σχολεία της Αθήνας. Περίπου 200 οικογένειες φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Και συνεχίζουμε να προσφέρουμε τα γεύματα αυτά, ακόμη και τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά. Ούτως ή άλλως φροντίζουμε για τη σίτιση 5 χιλιάδων παιδιών, που φιλοξενούμε στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Επίσης, εκατοντάδες άνθρωποι, προσέρχονται καθημερινά στην Τράπεζα Τροφίμων του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης και παίρνουν είδη πρώτης ανάγκης και 200 συμμετέχουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, όταν οι αιτήσεις ενδιαφέροντος είναι τριπλάσιες. Παράλληλα, οι υπηρεσίες μας και οι οργανώσεις πολιτών που ασχολούνται με το θέμα, παρατηρούν αύξηση περίπου 20% στον αριθμό των αστέγων. Ήδη στους ξενώνες του Δήμου Αθηναίων φιλοξενούνται περίπου 200 άστεγοι». 


Υπό αυτές τις συνθήκες, η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» ξεκινά νέα εκστρατεία, για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, και ζητεί παράλληλα τη συνεργασία ιδιωτών. Με σύνθημα «Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε ο Χειμώνας του 2012 να αποδειχθεί ένας φονικός Χειμώνας», δέχονται χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες στα πολυϊατρεία τους για δωρεάν εξέταση.

Παράλληλα, ιδιώτες, μέσω της πρωτοβουλίας «Μπορούμε», επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο διανομής τροφίμων, υποκαθιστώντας τον κοιμώμενο κρατικό μηχανισμό.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

παντα να αγωνιζομαι για την ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ

Εκπληκτικό βίντεο που σε ταξιδεύει…
Ο Καραγκιόζης που όλοι αγαπήσαμε παρέα με παιδικές φατσούλες περνάει τα δικά του μηνύματα!!
Για αυτά τα παιδιά αξίζει να αγωνιζόμαστε…. Τα Χριστούγεννα ήρθαν… «γεμίστε» χαμόγελα και πάμε μπροστά!!Δείτε το βίντεο.


http://www.katohika.gr/2011/12/blog-post_9490.html

Για πολλούς από αυτούς η ζωή τους άλλαξε από τη μία στιγμή στην άλλη. Είναι μόνοι, ανήμποροι και το χειρότερο... είναι πλέον χιλιάδες και είναι Χριστούγεννα... Περνάμε δίπλα τους και τους προσπερνάμε. Οι άστεγοι της Αθήνας, όμως, είναι πάνω απ' όλα συνάνθρωποί μας και είναι Χριστούγεννα... Αν μπορείς, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ. Είναι Χριστούγεννα...

ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΗΓΗ: ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/12/blog-post_985.html#ixzz1hSlMDO7w

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Ανακοινώθηκε την 24  Νοεμβρίου στην Βουλή, η μήνυσή μου για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ κατά των 300 βουλευτών, των υπουργών, του Πρωθυπουργού (τέως και νυν) και του Προέδρου της Δημοκρατίας.
                  
ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ» ΑΡΙΣΤΕΡΑ  (Τσίπρα, Παπαρρήγα, Κανέλλη, Ψαρριανό, κλπ.: Θα μπείτε μπροστά και θα ζητήσετε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των Προδοτών βουλευτώ και υπουργών?, ή θα αναφωνήσουμε «τώρα έπεσαν οι μάσκες»?)

Για να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον υπουργών και βουλευτών, απαιτείται άδεια από την Βουλή (άρθρα 61-62 και 86 Συντ., ν.3126/2003). Εάν η άδεια δεν δοθεί (η υπόθεση ΔΕΝ μπαίνει στο αρχείο, όπως λανθασμένα πιστεύεται), αλλά το δικαίωμα της παροχής άδειας για την ποινική  δίωξη μεταβιβάζεται στην επόμενη (ες) Βουλή (ες), αρκεί βέβαια να μην έχει, εν τω μεταξύ, παραγραφεί το έγκλημα. Αυτός είναι ο λόγος που όλες (σχεδόν) οι υποθέσεις κατά πολιτικών έχουν αρχειοθετηθεί…λόγω παραγραφής. Και τούτο διότι –ιδιαίτερα για τους υπουργούς- ο χρόνος παραγραφής είναι μόνο 5 χρόνια από την διάπραξη του εγκλήματος. Καμία υπόθεση δεν αρχειοθετείται και τελεσίδικα επειδή διαδικαστικά δεν εδόθη άδεια για δίωξη από την Βουλή. Οι υποθέσεις αρχειοθετούνται τελεσίδικα, μόνο λόγω παραγραφής, ή έκδοσης αμετάκλητης απόφασης του δικαστηρίου (κι όχι, επαναλαμβάνω, επειδή η Βουλή δεν χορηγεί άδεια δίωξης).
Όμως όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν για το έγκλημα της Εσχάτης Προδοσίας, το οποίο είναι ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΟ (άρθρο 120 Συντ.). Συνεπώς το δικαίωμα δίωξης και δίκης των νυν προδοτών μεταφέρεται στις επόμενες Βουλές (οι οποίες θα αποτελούνται από «εμάς») εσαεί!, σύμφωνα πάντα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Οι επόμενες Βουλές μπορούν επίσης α) να καταργήσουν το επαίσχυντο άρθρο 86 Συντ. και β) (το σπουδαιότερο), να ψηφίσουν ειδική Συντακτική Πράξη (Ψήφισμα) με το οποίο να παραπέμπουν τους Προδότες σε δίκη για Εσχάτη Προδοσία, όπως έγινε με την αρ.1/15-11-1944 Συντακτική Πράξη της Κυβέρνησης Νικ. Πλαστήρα, με την οποία δικάστηκαν όλοι οι Δωσίλογοι Συνεργάτες των Γερμανών Κατακητών.  
Η τύχη των προδοτών είναι στο χέρια τα δικά μας πλέον, του ΛΑΟΥ! Εμείς είμαστε οι δικαστές των. Και τέλος.
Η Εσχάτη Προδοσία, είναι Πολιτικό Έγκλημα (σύμφωνα και με την πάγια ελληνική και διεθνή νομολογία), συνεπώς αρμόδια για την εκδίκασή της είναι τα Τακτικά Ορκωτά Κακουργιοδικεία (άρθρο 97 Συντ.). Κι εκεί θα διαβιβαστεί τελικά, λόγω αρμοδιότητας, η μήνυσή μου αυτή από την επόμενη, πραγματικά Ελληνική Βουλή, εντελώς καθαρή κι απαλλαγμένη από τους σημερινούς προδότες.
Παρακαλά δείτε και τα blog μου: www.zoidiosia.blogspot,com και
www.elpida-politeias.gr  (τον νέο πολιτικό φορέα που ιδρύσαμε) και τέλος: epivetta@otenet.gr


ΠΗΓΗ: ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/12/blog-post_985.html#ixzz1hSlSVhzu

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Μια Αθήνα θλιμενη συναντησα στις βολτες μου αυτες τις τελευταιες μερες,μια πολη μιζερη και φτωχικα στολισμενη για τις γιορτες που ερχονται,ισως φταιει και η δικη μου διαθεση που την βλεπω ετσι,ισως και να φταιει ο καιρος που χαλασε και μου απαγορευει μια μικρη βολτα στην πολη.
Παντου ζητιανοι και περιπλανωμενοι,μυστικες ματιες παρατηρουσα καθως κατεβαινα την οδο Πειραιως,χαρτακια να αλλαζουν χερια,κουβεντες μεταξυ ανθρωπων που περπατουσαν ασκοπα εκει γυρω απο το παλιο κτηριο του Ικα,παρατημενο σαν την πολη και αυτο,πιο πανω οι ουρες για το συσιτιο ειχαν αρχισει να σχηματιζονται ενω η Πειραιως ηταν κλειστη απο μια πορεια διαμαρτυρομενων εξω απο το υποτιθεμενο υπουργειο εργασιας.


ΠΗΓΗ: Το ποθεν εσχες των φτωχων http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/12/blog-post_3164.html#ixzz1hSk0B1Ba


http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/12/blog-post_3164.html

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δε γουστάρουμε εμφύλιο..!!! ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ πια κουτόχορτο..!!!

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-GR: Το πετρέλαιο της Ελλάδας που δεν υπήρχε και ξαφνικ...

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-GR: Το πετρέλαιο της Ελλάδας που δεν υπήρχε και ξαφνικ...: Πριν έναν χρόνο (αλλά και μέχρι σήμερα) κάποιοι που είχαν αποστηθίσει την "Παγκαλιάδα" τολμούσαν να χαρακτηρίζουν ως γραφικούς ό...

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-GR: Απλά αρνηθείτε τα πάντα όσα έρχονται το 2012! Το Ο...

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-GR: Απλά αρνηθείτε τα πάντα όσα έρχονται το 2012! Το Ο...:   Κ οιτάξτε τι μέτρο θα πάρουν προσεχώς: «Ως προς τα ασφάλιστρα των επιχειρήσεων, αυτά θα μειωθούν κατά 10% (ή περίπου 4 ...

Ακτιβιστής: Αφιερωμένο εξαιρετικά !!!

Ακτιβιστής: Αφιερωμένο εξαιρετικά !!!

Στη φάση που βρισκόμαστε,το δημοψήφισμα είναι πολύ πιο σημαντικό από τις βουλευτικές εκλογές.


Είναι δική μας υπόθεση.
Όλου του λαού.
Αν δεν το επιβάλουμε εμείς οι ίδιοι,δική μας θα είναι και η ευθύνη για όσα συμβούν από δω και στο εξής.


http://filologos10.wordpress.com/2011/12/20/%CE%B7%CF%81%CE%B8%CE%B5-%CE%B7-%CF%89%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9/

Παρακολουθώ εδώ κι αρκετό καιρό την πορεία κάποιων "επιφανών" πολιτών του τόπου μας που έχοντας εξαργυρώσει το "επαναστατικό" παρελθόν τους σε διάφορες θέσεις εκπροσώπησης, προσπαθούν να περάσουν το δήθεν "εξεγερμένο" προφίλ τους, σε μια κοινωνία που επιτακτικά αναζητά να καθορίσει τις μεγάλες γραμμές των κοινωνικών και ηθικών ανατροπών.


Οι καλές (;) ενδεχομένως προθέσεις που τους διακατέχουν εξαντλούνται σε κείμενα τύπου "φανφαρολογίας". Εξαπολύουν απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον αυτών που η θέληση για αλλαγή και βελτίωση της κοινωνικής πραγματικότητας γέννησε δράσεις, υπέδειξε στόχους, διέδωσε σκοπούς, εκφράζοντας τους κοινωνικούς πόθους για δικαιοσύνη. Η αμφισβήτηση μόνο των εσωτερικών δεσμών που συνενώνουν οικονομικές και κοινωνικές δομές δεν αρκεί για την ανατροπή τους, παρόλο που αποτελεί το πρώτο βήμα. Πολύ περισσότερο γενικοί επαναστατικοί υπαινιγμοί που αποφεύγουν να προσδιορίσουν το συγκεκριμένο, το παρόν, στο πεδίο της πραγματικότητας που μας περιβάλλει και που εμφανίζεται απειλητικό και αναπόφευκτο.


Θα μπορούσε κανείς να χαθεί στη μετάφραση και στις προϋποθέσεις χρησιμοποιώντας τες ως δικαιολογία για την απέξω και την εκ του ασφαλούς "εξέγερση". Αλλά η ιστορία των επαναστάσεων μας διδάσκει ότι: "Εκείνο που έχει σημασία, δεν είναι οι συγγένειες και οι συγχωνεύσεις των ιδεών, ούτε και η γέννηση και η επεξεργασία των επαναστατικών δογμάτων, αλλά ακριβώς ο ρόλος των ιδεών στην προετοιμασία και στηνανάπτυξη επαναστατικής δράσης και οι αμοιβαίες αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στις ιδέες και στην επαναστατική δράση".


Γι' αυτό είναι σημαντικές οι εκκλήσεις για ενότητα και μαζικότητα έτσι ώστε να αναπτυχθεί το κίνημα εκείνο που θα εκφράσει τη θέληση του λαού, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά του και θα αντιμετωπίσει τον φόβο και πανικό που εσκεμμένα έσπειραν οι εκφραστές του κεφαλαίου. Σ' αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο τα όνειρα και οι ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο δεν θα μείνουν ευσεβείς πόθοι.


http://activistika.blogspot.com/2011/12/blog-post_554.html#.TvCbC-ZmYl0.twitter

Ανατιμήσεις στους λογαριασμούς ΔΕΗ υπέρ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας


Τις επόμενες ημέρες, αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα ισχύσουν επίσης από 1ης Ιανουαρίου.

Η ΔΕΗ έχει ζητήσει ανατιμήσεις τουλάχιστον κατά 15 % και η ΡΑΕ γνωμοδοτεί για μέση αύξηση 11% - 12 %. Ωστόσο, η τελική απόφαση θα ληφθεί από την κυβέρνηση και αναμένεται να περιλαμβάνει διαφορετικές επιβαρύνσεις ανά κατηγορία καταναλωτών και με κοινωνικά κριτήρια.

 Σχετικά με  το τέλος ΑΠΕ, η χρέωση για τους οικιακούς καταναλωτές θα διαμορφωθεί, από 1ης Ιανουαρίου, στα 5,99 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 1,95 ευρώ που ισχύει τώρα. Το τέλος ΑΠΕ είναι μία από τις πηγές χρηματοδότησης της παραγωγής «πράσινης» ενέργειας (από αιολικά, φωτοβολταϊκά κλπ.).

Σημειώνεται ότι στην εισήγηση του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας προβλέπονταν ακόμη μεγαλύτερες ανατιμήσεις, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί στο λογαριασμό των ανανεώσιμων πηγών, το οποίο σύμφωνα με τη ΡΑΕ στο τέλος του 2011 θα διαμορφωθεί στα 194,7 εκατ. ευρώ.

Το έλλειμμα προβλέπεται μεταξύ άλλων να καλυφθεί με την εκχώρηση μέρους των εσόδων από το τέλος υπέρ της ΕΡΤ που περιλαμβάνεται επίσης στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και με την επιβολή έκτακτου τέλους ύψους 2 ευρώ ανά μεγαβατώρα στη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή, για το οποίο το σωματείο «Σπάρτακος» της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα εξέφρασε σήμερα την αντίθεσή του.

Πιο συγκεκριμένα, ανά κατηγορία καταναλωτών, το τέλος ΑΠΕ διαμορφώνεται ως εξής: υψηλή τάση 2,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 1,04 ευρώ), αγροτική χρήση στη μέση τάση 2,29 ευρώ (από 0,74 ευρώ), λοιπές χρήσεις στη μέση τάση 5,35 ευρώ (από 1,69 ευρώ), αγροτική χρήση χαμηλή τάση 2,96 ευρώ (από 0,9 ευρώ), οικιακή χρήση χαμηλή τάση 5,99 ευρώ (από 1,95 ευρώ) και λοιπές χρήσεις. 


Οι πλούσιοι και οι φτωχοί πολιτικοί αρχηγοί


Ο κ. Καρατζαφέρης διαθέτει εισόδημα 268.074 ευρώ. ο Γιώργος Παπανδρέου είδε το 2009 το εισόδημά του να αυξάνεται στις 129.039 ευρώ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ποσό 217.845 ευρώ.
Στα ίδια επίπεδα με το 2008 διαμορφώθηκε η περιουσιακή κατάσταση της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα.
Αναλυτικά, για το 2009, με βάση τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που δημοσιοποίησε η Βουλή, οι πολιτικοί αρχηγοί διέθεταν τα εξής περιουσιακά στοιχεία:
Γιώργος Παπανδρέου
Για το 2009, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε εισοδήματα 122.113,94 ευρώ από τη βουλευτική του αποζημίωση και 6.926,15 ευρώ (μη τεκμαρτά) από άλλες πηγές, έναντι 126.205 από τη βουλευτική του αποζημίωση το 2008 και 551 ευρώ από άλλες πηγές.
Η σύζυγος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Άντα Παπανδρέου, δηλώνει το 2009 εισοδήματα 2.045,83 ευρώ, έναντι 10.165 ευρώ το 2008.
Το ζεύγος Παπανδρέου διαθέτει τα εξής ακίνητα: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μοιράζεται με τη σύζυγό του την οικία τους στη Νέα Ερυθραία (365 τ.μ.) με ποσοστό 50% ο καθένας, σε οικόπεδο 640 τ.μ. που αποκτήθηκε το 1990 με αγορά εκ μέρους του κ. Παπανδρέου και δωρεά και αγορά για τη σύζυγό του.
Η Άντα Παπανδρέου δηλώνει επιπλέον διαμέρισμα 83,5 τετραγωνικών στην Πάτρα που αποκτήθηκε το 1989 με γονική παροχή, καθώς και το 50% οικίας 378 τ.μ. επίσης στην Πάτρα που αποκτήθηκε το 2000 με τον ίδιο τρόπο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό στην Εμπορική Τράπεζα με 51.435,49 ευρώ, καθώς και λογαριασμό στην ALPHA BANK ύψους 9.944,75 ευρώ.
Η σύζυγός του έχει δύο λογαριασμούς στην Εμπορική Τράπεζα με καταθέσεις 19.311,06 ευρώ και 636,80 ευρώ αντίστοιχα.
Την περασμένη χρονιά ο τέως πρωθυπουργός είχε καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα 35.114 ευρώ και 11.874 ευρώ (από κοινού με τη σύζυγό του), ενώ η Άντα Παπανδρέου δήλωνε καταθέσεις στην Εμπορική Τράπεζα ύψους 19.508,30 ευρώ. Η σύζυγος του κου Παπανδρέου, διατηρεί επίσης μερίδιο αμοιβαίων κεφαλαίων στην ALPHA BANK, αξίας 228.000 ευρώ, στην ίδια αξία με το 2008.
Τέλος, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ένα αυτοκίνητο 1985 κ.ε. που αποκτήθηκε το 1996.
Αντώνης Σαμαράς
Το 2009, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε έσοδα από βουλευτική αποζημίωση 107.150 ευρώ και από λοιπά εισοδήματα 110.695 (σύνολο: 217.845) ενώ η σύζυγός του Γεωργία Κρητικού δήλωσε έσοδα 53.924. Τα συνολικά έσοδα και των δύο ανέρχονται στις 271.769 ευρώ.
Επίσης, ο κ. Σαμαράς εκποίησε το 2009 ένα διαμέρισμα στην οδό Μουρούζη 335 τ.μ., με αποθήκη 11 τ.μ., στα οποία κατείχε το 50% και εισέπραξε 78.848 ευρώ. Την ίδια χρονιά απέκτησε την επικαρπία σε έτερο διαμέρισμα και πάλι στην οδό Μουρούζη 153 τ.μ. ενώ αγόρασε αγροτεμάχιο 3.126 τ.μ. στην περιοχή Κοκκινόλακα Μεσσηνίας αξίας 110.000 ευρώ με εισοδήματα προηγούμενων ετών.
Από πιο παλιά, διέθετε ένα οικόπεδο στην Κηφισιά, 2 αγροτεμάχια στην Πουνταζέζα Λαυρεωτικής και ένα στην Εύβοια, ενώ η σύζυγός του δήλωσε ένα διαμέρισμα και ένα κατάστημα στο Ναύπλιο, ένα διαμέρισμα κι ένα γραφείο στην Αθήνα, μια οικία κι ένα οικόπεδο στην Εκάλη και ένα ακόμη οικόπεδο στην Καλλιθέα.
Όσον αφορά την κατοχή μετοχών, η περιουσιακή κατάσταση του κ. Σαμαρά δεν εμφανίζει καμία μεταβολή. Διαθέτει 3.500 μετοχές της ΑΝΕΝ και η σύζυγός του 300 μετοχές της Smartstore.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς διαθέτει καταθέσεις 8.951 στην Εθνική Τράπεζα και 285.467 ευρώ στην KBC Bank (σύνολο: 294.418) ενώ η σύζυγός του έχει λογαριασμούς σε 4 τράπεζες κι συγκεκριμένα 9.312 στην ALPHA BANK, 3.775 στην Eurobank, 618 ευρώ στην HSBC και 4.000 λίρες Αγγλίας στην Λαϊκή.
Συνολικά, το ζεύγος Σαμαρά διαθέτει καταθέσεις 308.123 ευρώ και 4.000 λίρες Αγγλίας. Επίσης, ο κ. Σαμαράς δεν έχει οχήματα στην κατοχή του.
Αλέκα Παπαρήγα
Αμετάβλητη παραμένει η περιουσιακή κατάσταση της ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα. Η κ. Παπαρήγα δήλωσε έσοδα από τη βουλευτική αποζημίωση 91.750 ευρώ και από τα λοιπά εισοδήματα 43.401 ευρώ. Το σύνολο των εισοδημάτων της ανέρχονται στις 135.151 ευρώ.
Επίσης, διατηρεί ως προϊόν κληρονομιάς ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, 90 τετραγωνικών, διαθέτει 700 ευρώ καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα, δεν διαθέτει μεταφορικό μέσο, ούτε συμμετέχει σε κάποια επιχείρηση.
Γιώργος Καρατζαφέρης
«Ίλιγγο» προκαλούν τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Καρατζαφέρη. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διαθέτει έσοδα από τη βουλευτική του αποζημίωση 102.324 ευρώ, ενώ από λοιπά εισοδήματα είναι 165.750 ευρώ. Το σύνολο των εισοδημάτων του είναι 268.074 ευρώ.
Τα έσοδα της συζύγου του Παρασκευής Καρατζαφέρη από λοιπά εισοδήματα είναι 6.000 ευρώ.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τυγχάνει κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας που προέρχεται από κληρονομιά ή δωρεές. Μαζί με τη σύζυγό του Παρασκευή διαθέτουν 21 ακίνητα εκ των οποίων τα 13 ανήκουν σε αυτόν.
Αναλυτικά, ο κ. Καρατζαφέρης διαθέτει 5 διαμερίσματα και ένα πάρκινγκ στην Καλλιθέα, μία οικία και ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο, μία εξοχική κατοικία στις Λιβανάτες της Φθιώτιδας που αγόρασε το 2005, 2 βοσκότοπους στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και το Σοφικό Κορινθίας, ένα οικόπεδο στη Μεγαλόπολη ενώ έχει την επικαρπία σε υπό ανέγερση ακίνητο 553 τετραγωνικών στη συμβολή των οδών Ήρας και Τερψιχόρης στο Παλαιό Φάληρο.
Η σύζυγός του έχει την επικαρπία σε 3 διαμερίσματα και 2 καταστήματα σε Αθήνα, Καλλιθέα και Μάτι Αττικής, ενώ διαθέτει το 16,67% οικίας και βοσκοτόπου στο Λιτόχωρο Πιερίας. Το 2009, η κα Καρατζαφέρη αγόρασε μια αποθήκη 69 τετραγωνικών στην Κορινθία έναντι 46.266 ευρώ.
Επίσης, ο κ. Καρατζαφέρης διαθέτει καταθέσεις 22.385 ευρώ στην Εθνική, ενώ η σύζυγός του διαθέτει 49.000 ευρώ. Η κα Καρατζαφέρη μετέχει επίσης σε ΕΠΕ παροχής υπηρεσιών με κεφάλαιο 17.608 ευρώ.
Το 2009 ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ πούλησε ένα ΙΧ 3.700 κυβικών έναντι 26.500 ευρώ και αγόρασε ένα άλλο, θωρακισμένο, με 15.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του αγόρασε νέο αυτοκίνητο, αξίας 20.000 ευρώ.
Συνολικά τα εισοδήματα του προέδρου του ΛΑΟΣ διαμορφώθηκαν για το 2009 στα 268.074 ευρώ εκ των οποίων τα 102.324 προέρχονται από τη βουλευτική του αποζημίωση. Τα εισοδήματα της συζύγου του ήταν 6.000 ευρώ.
Αλέξης Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ διαθέτει εισοδήματα από βουλευτική αποζημίωση 22.872 ευρώ και λοιπά εισοδήματα 25.332 ευρώ, ήτοι συνολικά 48.204 ευρώ.
Επίσης, ο κ. Τσίπρας διαθέτει ένα διαμέρισμα στην Αθήνα 114 τετραγωνικών, από γονική παροχή, καταθέσεις 1.276 ευρώ στην ALPHA BANK και 7.860 ευρώ στην Εθνική. Επίσης, κατέχει μία μοτοσυκλέτα 650 κυβικών, την οποία αγόρασε το 2007 καταβάλλοντας το ποσό των 7.300 ευρώ.
Ντόρα Μπακογιάννη
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας διέθετε το 2009 εισοδήματα 129.386 ευρώ, εκ των οποίων τα 99.723 ευρώ προέρχονται από τη βουλευτική της αποζημίωση, 12.430 ευρώ από τις αμοιβές της από το Υπουργείο Εξωτερικών, 11.760 ευρώ από είσπραξη ενοικίων και 5.741 από τόκους καταθέσεων. Τα εισοδήματα του συζύγου της ανέρχονται στις 273.587, 49 ευρώ.
Επίσης, η κ. Μπακογιάννη διαθέτει εντυπωσιακή λίστα ακινήτων. Το 2009 η κυρία Μπακογιάννη φαίνεται ότι απέκτησε με γονική παροχή δύο σπίτια στη Γλυφάδα (324 και 196 τ.μ. αντίστοιχα) τα οποία βρίσκονται στο ίδιο οικόπεδο.
Εκτός αυτού, διατηρεί δύο διαμερίσματα (88 και 248 τμ αντίστοιχα), ένα γραφείο στο κέντρο της Αθήνας (200 τ.μ.), ένα σπίτι στο Καρπενήσι 385 τμ καθώς και αγροτεμάχια στη Γαλλία, την Ευρυτανία και τα Χανιά.
Ο σύζυγος της διατηρεί δύο σπίτια ένα στη Αθήνα και ένα στην Κηφισιά, τρία διαμερίσματα στην Αθήνα, ένα στο Παλαιό Φάληρο, δύο καταστήματα στην Αθήνα, ένα γραφείο υπό ανέγερση και μία αποθήκη στην Αθήνα, αγροτεμάχια σε Κηφισιά και Π. Φώκαια, ένα διαμέρισμα στο Π. Φάληρο.
Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη διαθέτει ομόλογα αξίας 120.000 ευρώ και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων 3.439 ευρώ.
Ο κ. Κούβελος το 2009 έκανε επενδύσεις σε μετοχές ύψους 2 εκατ. δολαρίων, ενώ διατηρεί μετοχές αξίας 216.746 από προηγούμενα έτη και πούλησε επίσης μετοχές αξίας 559.554, 20 δολάριων.
Το χαρτοφυλάκιο του κ. Κούβελου περιλαμβάνει ακόμα μετοχές ημεδαπών εταιρειών αξίας 155.727 ευρώ και αμοιβαία κεφάλαια αξίας 27.000 ευρώ.
Οι καταθέσεις της κυρίας Μπακογιάννη ανέρχονται σε 1.203.924, ενώ του συζύγου της 561.588 ευρώ και 661.631 δολάρια.
Η κυρία Μπακογιάννη δεν φαίνεται να διατηρεί αυτοκίνητο, αφού το 2009 επέστρεψε στην εταιρεία από την οποία το μίσθωνε ένα αυτοκίνητο 5.290 κυβικών. Ο σύζυγός της έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 1.749 κυβικά.
Επίσης, ο κ. Κούβελος φαίνεται να συμμετέχει σε διάφορες εταιρείες με κεφάλαια 147.000 ευρώ.
Φώτης Κουβέλης:
Ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» δήλωσε συνολικό εισόδημα 95.563,48 εκ των οποίων τα 93.515,48 είναι από τη βουλευτική του αποζημίωση και 2.048 από άλλες πηγές. Με τη σύζυγό του, Φωτεινή, διέθετε από κοινού με τη σύζυγό του Φωτεινή γραφείο 201 τ.μ. επί της οδού Κριεζώτου, το οποίο και εκποίησαν.
Ο Φ. Κουβέλης μαζί με τη σύζυγό του έχουν μια αποθήκη 49 τ.μ. στην Κυψέλη και ένα αγροτεμάχιο 2.439,28 στα Στείρα Ευβοίας.
Έχει επίσης, την πλήρη κυριότητα διαμερίσματος 198 τ.μ. στην Κυψέλη, στο οποίο η σύζυγος διαθέτει το 50% εξ αδιαιρέτου. Η Φωτεινή Κουβέλη απέκτησε το 2009 αγροτεμάχιο 442,13 τ.μ. στο Κρανίδι Αργολίδας από τον παραθεριστικό οικοδομικό συνεταιρισμό δικηγόρων έναντι τιμήματος 1393,98 ευρώ. Στην κατοχή της έχει οικία 67,50 τ.μ. σε οικόπεδο 105,60 τ.μ. στο Νεραϊδοχώρι Τρικάλων, ένα αγροτεμάχιο 1000 τ.μ. και ένα οικόπεδο 150 τ.μ. στο Παλαιομονάστηρο Τρικάλων. Εκποίησε ένα αγροτεμάχιο 393,30 τ.μ. και ένα αγροτεμάχιο 6.700 τ.μ. στα Τρίκαλα, ενώ διαθέτει σε ποσοστό εξ αδιαιρέτου δύο αγροτεμάχια 3.154 τ.μ. και 4.100 τ.μ. σε περιοχή των Τρικάλων και ένα οικόπεδο 2.186,91 επίσης, σε περιοχή των Τρικάλων. Επίσης κατέχει 637,58 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της Διεθνικής, ενώ η σύζυγός του έχει 5.000 μετοχές Capital AXE.
Ο Φ. Κουβέλης διαθέτει δύο τραπεζικούς λογαριασμούς στην Εμπορική Τράπεζα 237.952,43 ευρώ και 85.407,99 ευρώ αντίστοιχα, ενώ η σύζυγός του έχει 112.717,36 στην Εθνική Τράπεζα και 9.185,60 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς. Οι τρεις πρώτοι τραπεζικοί λογαριασμοί του κ. Κουβέλη είναι από κοινού με τη σύζυγο και τα παιδιά τους. Επίσης, διαθέτει ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών και η σύζυγός του 2 ΙΧ, 1800 και 1400 κυβικών αντίστοιχα.
Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις και την επικαιρότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ένα στη σελίδα του Newsbomb.gr.

Στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών


Η δημοσιοποίηση έγινε με τέσσερις μήνες καθυστέρηση, ενώ αφορά τα στοιχεία της χρήσης του 2009.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι τη συγκεκριμένη χρονιά, εννέα εν ενεργεία βουλευτές αγόρασαν διαμερίσματα, εκ των οποίων οι έξι με δάνειο, ενώ άλλοι πέντε βουλευτές προχώρησαν σε ανέγερση κατοικίας.
Έξι βουλευτές αγόρασαν αγροτεμάχια μικρής αξίας, πλην ενός, του οποίου η αξία ανήλθε στα 100.000 ευρώ.
Δύο ευρωβουλευτές αγόρασα διαμερίσματα στις Βρυξέλλες με δάνειο. Πέντε ευρωβουλευτές είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται ελαφρώς, έναντι 17 που παρουσίασαν μικρή αύξηση.
Δεκαπέντε εν ενεργεία βουλευτές είδαν τις καταθέσεις τους μειωμένες. Οι τέσσερις εξ αυτών προχώρησαν σε αγορές, ο πρώτος οικοπέδου, ο δεύτερος γραφείου, ο τρίτος αγροτεμαχίου κι ο τέταρτος μονοκατοικίας. Η μείωση των καταθέσεων αυτών – των 15 δηλαδή – κυμαίνεται από 100.000 μέχρι και 400.000 ευρώ.
Εξηγήσεις από ορκωτούς λογιστές
Πάντως, ο επικεφαλής της αρμόδιας Επιτροπής και αντιπρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Αργύρηςάφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν εξηγήσεις από τους ορκωτούς λογιστές εάν διαπιστωθεί κάτι παράξενο σχετικά με τις μειώσεις των καταθέσεων των υπόλοιπων έντεκα βουλευτών.
«Αν βρεθεί έστω και ένας από αυτούς να έχει 100 ευρώ στην Ελβετία θα είναι παράνομος, καθώς κανένας δεν έχει δηλώσει ότι έχει καταθέσεις στη συγκεκριμένη χώρα», τόνισε ο κ. Αργύρης.
Από τα στοιχεία, δεν προκύπτουν μεγάλες καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, ενώ οι υπάρχουσες είναι μικρής αξίας και προέρχονται κυρίως από επαγγελματική δραστηριότητα.
Τράπεζα δεδομένων
Επίσης, προανήγγειλε τη δημιουργία μιας τράπεζας δεδομένων, ώστε κάθε χρόνο να δηλώνονται μόνον οι μεταβολές που υπάρχουν στην περιουσιακή κατάσταση. Σύμφωνα με τον κ. Αργύρη, μια τέτοια εξέλιξη συνιστά «καινοτομία», η οποία θα γίνει κατόπιν συνεννόησης με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Επίσης, έχει ήδη σταλεί επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών, για το εάν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό από το 2009 και μετά.
Για πρώτη φορά στο διαδίκτυο
Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών για πρώτη φορά αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. 
Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις ΕΔΩ
Η περιουσιακή δήλωση του Γ. Παπανδρέου 
Η περιουσιακή δήλωση του Αν. Σαμαρά 
Η περιουσιακή δήλωση της Αλ. Παπαρήγα 
Η περιουσιακή δήλωση του Γ. Καρατζαφέρη 
Η περιουσιακή δήλωση του Αλ. Τσίπρα
Η περιουσιακή δήλωση του Θ. Πάγκαλου 
Η περιουσιακή δήλωση του Ευ. Βενιζέλου



http://www.newsbomb.gr/politikh/story/101264/sti-dimosiotita-ta-pothen-eshes-ton-voyleyton

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Στο "σκαμνί" του ΣτΕ, αύριο, το χαράτσι

Κεντρικός άξονας των επιχειρημάτων όσων έχουν προσφύγει είναι ότι το «χαράτσι» δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.


http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=34851&category_id=86