Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

ΤΟ AYTONOHTO: Λαμόγια: "Αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς δεν θα πληρωθ...

ΤΟ AYTONOHTO: Λαμόγια: "Αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς δεν θα πληρωθ...: Το τελευταίο δίμηνο του έτους για τόκους και λοιπές δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους απαιτούνται περίπου 1 δισ. ευρώ, για χρεολύσια π...

ΤΟ AYTONOHTO: Οι συντάξεις μπορούν να πληρωθούν κανονικά, άσχετα...

ΤΟ AYTONOHTO: Οι συντάξεις μπορούν να πληρωθούν κανονικά, άσχετα...: «Α ς μην μαυρίζουμε άλλο τις ψυχές των ανθρώπων. Οι συντάξεις μπορούν να πληρωθούν κανονικά, άσχετα από την 6η δόση» , δήλωσε ο πρόε...

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Λαϊκά δικαστήρια

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Λαϊκά δικαστήρια: Μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς κατακτητές και μέχρι τα Δεκεμβριανά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπως και σε χωριά της επαρχίας λε...

Επιβίωση στη φύση


Επιβίωση είναι η ανεύρεση τρόπου ούτως ώστε να παραμείνετε ζωντανός. 
Ότι εφόδιο έχετε θα θεωρηθεί χρήσιμο. 
Να γνωρίζετε τι μπορείτε να πάρετε από την φύση και να το χρησιμοποιήσετε τέλεια. 


Απαραίτητα στοιχεία για να επιβιώσεις

Τροφή - Φωτιά - Καταφύγιο - Νερό

Πως βρίσκουμε νερό

Πρώτα θα ψάξουμε στα φυσικά κοιλώματα (κοιλάδες) όπου συνήθως συγκεντρώνεται νερό.

Εφόσον δεν φαίνεται ρυάκι ή λίμνη προσπαθήστε να βρείτε πράσινα φύλλα και αρχίστε να σκάβετε, μπορεί κάτω από την επιφάνειά τους να βρεθεί νερό.
Όταν είστε σε βουνό κοιτάξτε στις διάφορες σχισμές.
Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν βρεθείτε σε μια λιμνούλα με νερό που γύρω της δεν υπάρχει βλάστηση ενώ αντίθετα βρίσκονται οστά από ζώα.
Θυμηθείτε πάντοτε να βράζετε το νερό που προέρχεται από λιμνούλες.

Τα ζώα δείκτες ύπαρξης νερού.

Θηλαστικά: τα περισσότερα ζώα χρειάζονται τακτικά νερό.
Τα χορτοφάγα δεν απομακρύνονται από το νερό επειδή και την αυγή και την δύση χρειάζονται νερό.
Συχνά τα αποτυπώματα των ζώων σας οδηγούν στο νερό (όχι σαρκοφάγα, επειδή κυνηγούν)
Πουλιά (που τρώνε σπόρους): Όταν πετάνε ευθεία και χαμηλά σημαίνει ότι πάνε για νερό. Όταν έχουν πιει νερό είναι βαρύτερα και πάνε από κλαδί σε κλαδί.
Ακολουθείστε τα και θα βρείτε νερό.
Τα δέντρα και τα φυτά τραβούν την υγρασία από το έδαφος. Πάρτε την υγρασία του δέντρου τυλίγοντας μια πλαστική σακούλα γύρω από ένα κλαδί γεμάτο φύλλα, η εξάτμιση από τα φύλλα θα δημιουργήσει υγρασία.


Ζώα για τροφή

Όλα τα ζώα αποτελούν πηγή διατροφής.

Πολύ λίγα μεταξύ των οποίων είναι τα έντομα και τα σκουλήκια μπορεί να μαζευτούν χωρίς ειδικές γνώσεις. Για τα πιο πολλά ζώα πρέπει να μελετήσετε τις συνήθειες του κάθε είδους, ν' ανακαλύψετε που κοιμάται, τι τρώει και που πίνει νερό. Να μάθετε τον καλύτερο τρόπο θανάτωσης. Τι παγίδες πρέπει να βάλετε και να έχετε τον πρωταρχικό σας στόχο την επιβίωσή σας χωρίς να παρασύρεστε από τα συναισθήματά σας προς τα ζώα.

Καταφύγιο

Που δεν πρέπει να κατασκηνώσετε :
  • Σε κορυφές βουνών λόγω αέρα, κατεβείτε πιο χαμηλά και βρείτε κάπου που να κόβει ο αέρας.
  • Σε βαθιές κοιλάδες ή τρύπες γιατί έχει υγρασία. Αν το βράδυ έχει ξαστεριά υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί πάγος και να παγώσετε. · Σε οροπέδια που το έδαφος είναι υγρό.
  • Σε παρακλάδια οροσειράς που οδηγούν σε πηγές. Τα μονοπάτια τους συχνά χρησιμοποιούνται από τα ζώα που πάνε να ξεδιψάσουν.

Που να κατασκηνώσετε :

Αν είστε ψηλά πηγαίνετε σε πιο χαμηλό μέρος για να βρείτε κάποιο προφυλαγμένο σημείο. Αν όμως είστε σε χαμηλό υγρό έδαφος πρέπει να ανεβείτε κάπου πιο στεγνά. Ψάξτε να βρείτε κάποιο σημείο προφυλαγμένο απ' τον αέρα και υπερυψωμένο, για να αντιμετωπίσετε τυχόν πλημμύρες ή πτώσεις βράχων.
Η ιδανική θέση που πρέπει να διαλέξετε είναι κοντά σε νερό ή δέντρα. Αν όμως εγκασταθείτε πολύ κοντά στο νερό μπορεί να σας ενοχλούν κουνούπια ή να μην ακούτε λόγω του θορύβου της πηγής άλλους θορύβους που μπορεί να εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους.
Όταν κατασκηνώσετε σε όχθες ποταμών ελέγξτε το σημείο με την ψηλότερη στάθμη νερού. Στις ορεινές περιοχές τα ποτάμια μετατρέπονται σε χείμαρρους μέσα λίγα λεπτά και φουσκώνουν μέχρι και πέντε (5) μέτρα μέσα σε μία ώρα.
Στις πεδιάδες πρέπει να αποφεύγουμε τις παλιές κοίτες ποταμών. Μια δυνατή βροχή στους γύρω λόφους μπορεί εύκολα σε λίγα χωρίς προειδοποίηση να πλημμυρίσει την κοίτη.
Εξετάστε προσεκτικά μήπως πάνω από το κεφάλι σας υπάρχουν φωλιές από μέλισσες ή σφήκες και ξερά κλαδιά πάνω στο δέντρο που μπορεί να πέσουν πάνω σας με την επόμενη καταιγίδα ή με ένα δυνατό αέρα.
Να αποφεύγετε απομονωμένα δέντρα που τραβάνε αστραπές ή φροντίστε να βρίσκεστε στις άκρες του δάσους για να ελέγχετε τι συμβαίνει γύρω σας.

Κατασκευή καταφυγίου

Το να ξέρουμε λίγα πράγματα ή πολλά για τα καταφύγια (τύποι και τρόπους κατασκευής) δεν σημαίνει ότι θα το χρειαστούμε αύριο ή κάποια δεδομένη χρονική στιγμή. Απλά όταν ξέρουμε αισθανόμαστε πιο σίγουροι για τον εαυτό μας την οικογένειά μας και έτσι δεν φοβόμαστε την φύση όταν βρεθούμε μόνοι μαζί της .Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλά υλικά (ξύλα, πέτρες,φλοιούς,δέντρα,χιόνι κ.α.) αρκεί να είμαστε ήρεμοι στην δύσκολη αυτή περίπτωση.
Ο τύπος του καταφυγίου που θα κατασκευάσετε εξαρτάται από τα υλικά ,τα εργαλεία, το χρόνο που έχετε στην διάθεσή σας και από τι θέλετε να προφυλαχτείτε (αέρα, χιόνι, βροχή, κρύο κ.α.).
Το μέγεθος εξαρτάται από τα άτομα που θα εγκατασταθούν. Φροντίστε ο χώρος υγιεινής να σκαφτεί όχι προχείρως και να είναι μακριά από το καταφύγιο.

Φωτιά

Η φωτιά είναι απαραίτητη για την επιβίωση, παρέχει ζεστασιά, προστασία, βράζει νερό, μαγειρεύει, διατηρεί την τροφή. Πρέπει να μάθετε να ανάβετε φωτιά οπουδήποτε και με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Να μην χρησιμοποιείτε ποτέ πέτρες υγρές ή πορώδες κοντά στην φωτιά ιδίως πέτρες που έχουν βουτηχτεί στο νερό γιατί μπορεί να εκραγούν όταν ζεσταθούν.
Μην χρησιμοποιείται καμία που να θρυμματίζεται.
Ξηραμένα χόρτα(πριονίδια, πούπουλα, κλωστές από ρούχα βαμβακερά) αποτελούν καλό προσάναμμα.
Επίσης κουκουνάρια (σπάστε τα σε μικρότερα κομμάτια), αποξηραμένοι μύκητες.
Μη μαζεύετε ξύλα για προσάναμμα κατευθείαν από το έδαφος γιατί είναι σχεδόν πάντα υγρά. Να τα παίρνετε αν είναι σε νεκρά δέντρα αλλά να στέκονται όρθια.
Σκαλίστε το ξύλο, κάντε του προεξοχές για να ανάβει πιο εύκολα. Τα βρεγμένα μπορείτε να τα βάλετε δίπλα στη φωτιά για να στεγνώσουν. Φροντίστε να μην την επηρεάζει ο αέρας και σβήσει ή βάλτε πέτρες ή σκάψτε λάκκο.
Μπορείτε στην μία πλευρά της εστίας να βάλετε ένα εμπόδιο για να αντανακλάται η θερμότητα και να ζεσταίνεστε πιο καλά και ο καπνός πιο ψηλά. Οι άπειροι ανάβουν συχνά φωτιά κοντά σε ένα κορμό δέντρου ή κάποιο βράχο. Μην το κάνετε ποτέ.
Ανάψτε τη φωτιά τόσο μακριά όσο θα χωράτε άνετα ανάμεσα σε αυτή και τον βράχο. Ο βράχος που αντανακλά την θερμότητα θα ζεστάνει την πλάτη σας. Προσθέστε έναν ανακλαστήρα (βράχο, φωτιά, ανακλαστήρα, ακόμη και εσάς)
Οδηγίες που πρέπει να ισχύουν σε καταυλισμό:
  • Ποτέ μην καθαρίζετε ή τεμαχίζετε ζώο κοντά στον καταυλισμό.Πάντα η τροφή να είναι καλυμμένη και όχι πάνω στο έδαφος, αν την έχετε πάνω στα δέντρα προφυλάξτε την από ζώα που ζουν πάνω σε αυτά.Πάντοτε αφού κάνετε χρήση να βάζετε τα πώματα στα μπουκάλια του νερού και των άλλων δοχείων.Πάντοτε να έχετε τακτοποιημένα τα ρούχα σας και τα εργαλεία σας (μην τα αφήνετε κάτω, θα πάρουν υγρασία ή φωτιά ακόμα και ζωύφια επίσης μπορεί και να τα χάσετε).Να έχετε συγκεκριμένη θέση για όλα σας τα πράγματα (έτσι ώστε να τα βρίσκετε γρήγορα).Ποτέ μην αφήνετε μια φωτιά να καίει μόνη της χωρίς τις ανάλογες προφυλάξεις (μπορεί να πεταχτεί σπίθα στην σκηνή ή στον υπνόσακο αλλά γίνεστε και εύκολος στόχος σε ανθρώπους).Για τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω πυρκαγιάς.Μην φωνάζετε και μην δημιουργείτε θόρυβο ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τον χώρο από ανεπιθύμητες επισκέπτες.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Το Γιούρογκρουπ, σημειώνει ότι η μακροοικονομική κατάσταση επιδεινώθηκε από την τέταρτη επιθεώρηση και ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες οικονομικές προκλήσεις. «Καλωσορίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος που θα επιτρέψουν την επίτευξη των στόχων για το 2012 και ειδικότερα καλωσορίζει τα μέτρα που ενέκρινε χθες το Ελληνικό Κοινοβούλιο». Τέλος, καλούνται οι ελληνικές αρχές να επιτύχουν περαιτέρω πρόοδο όσον αφορά την εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. (koukouvagia.com)


http://elnewsgr.blogspot.com/2011/10/blog-post_9806.html

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

“Ορθόδοξο Παρατηρητήριο”.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ

Αλλά, καλά αδελφοί, μόνον ένας παράφρων θα....
υποτιμούσε τη συλλογή πάνω από 70,000 υπογραφών! 

Πώς να υποτιμήσουμε ένα τέτοιο επίτευγμα που υπερέβη κατά πολύ τις προσδοκίες αλλά και ακόμη περισσότερο τους φόβους των νεοταξιτών;

Το “Ορθόδοξο Παρατηρητήριο” παραθέτει στατιστικές και αριθμούς και συγκρίνει το επίτευγμα της συλλογής περισσότερων από 70,000 υπογραφών στην Ελλάδα με την ανάλογη κίνηση στη Μεγάλη βρεττανία που κατόρθωσε να ματαιώσει την “κάρτα του πολίτη”.


ΠΗΓΗ: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 70,000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ “ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/05/70000.html#ixzz1eLkazBEJ


http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/05/70000.html

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ


Δεν είναι μόνο τετράγωνης λογικής συμπέρασμα, είναι και «αίσθηση»: βεβαιότητα που συνάγεται από χίλιες δυο εμπειρικές αφορμές. Oτι κάτι τελειώνει. Kάτι πολύ γενικό – το διεθνές «σύστημα» ίσως, το πολιτισμικό «παράδειγμα», ο «τρόπος» της συλλογικότητας.
Eνας ιδιωτικός οίκος αξιολόγησης κρατικών οικονομιών υποβαθμίζει στις εκτιμήσεις του την οικονομία των HΠA, της υπερδύναμης. Kαι πανικοβάλλεται ο ολόκληρος ο πλανήτης, με τον πανικό να μετριέται στους δείχτες των χρηματιστηρίων, στην κατακόρυφη πτώση τους. O οίκος είναι ιδιωτικός, δηλαδή κοινωνικά ανεξέλεγκτος: Iσως να υπηρετεί συμφέροντα μαφίας, ίσως να εκφράζει την αμερόληπτη κρίση επιστημονικής και επαγγελματικής εντιμότητας, κρίση ανυπότακτη στη μεθοδική ψευδολογία των κυβερνητικών σκοπιμοτήτων. Oι κυβερνήσεις είναι κοινωνικά ανεξέλεγκτες τόσο όσο και ο οίκος Standard and Poor’ s. Aυτό που έχει από καιρό τελειώσει είναι ο κοινωνικός έλεγχος και της οικονομίας και της πολιτικής – έχει τελειώσει η κοινωνία ως κάτι περισσότερο (σημαντικότερο ή και «ιερότερο») από το άθροισμα των ατόμων που την αποτελούν. H πολιτική και η οικονομία έχουν αυτονομηθεί από τις σχέσεις κοινωνίας αναγκών και στόχων, λειτουργούν με τους όρους του ιδιωτικού συμφέροντος. Για την ικανοποίηση ακόρεστων ατομοκεντρικών ορέξεων. Mε υποχείριο το άλλοτε κράτος!
Kαι η ρηχόμυαλη μάζα, αποχαυνωμένη μεθοδικά, δεκαετίες τώρα, με τον κομματισμό (τάχα πολιτικοποίηση), τον κρετινισμό του ποδοσφαίρου, τον αφιονισμό του κρατικού τζόγου, τη «διασκέδαση» της επιθεωρησιακής σαχλαμάρας, εκτονώνει τον δικό της πανικό με τη γλώσσα της αλογίας: την τυφλή βία. Kαταλαβαίνει ενστικτωδώς η μάζα ότι οι θεσμοί έκφρασης της λαϊκής ανάγκης και απαίτησης (καθολική ψήφος, κομματικό σύστημα, εκλογικές διαδικασίες) είναι πια μόνο απάτη, προσχηματικά τεχνάσματα, ψευτιά. Kαι εκτονώνει τον φιμωμένο πανικό της στην κτηνώδη βία. Kάποτε η φημισμένη βρετανική αστυνομία καυχόταν ότι είχε εξαλείψει ακόμα και τη δημόσια απρέπεια, επειδή τιμωρούσε με πρόστιμο πέντε (5) λιρών το φτύσιμο στον δρόμο! Aλλά σήμερα αποδείχνεται ανίκανη να ελέγξει τον εφιάλτη του μίσους και της καταστροφής που εξαπολύουν οι εξεγερμένοι του περιθωρίου.
Kάτι τελειώνει, είναι φανερό. Kαι στο αβέβαιο μεσοδιάστημα ως τη γένεση καινούργιου «παραδείγματος» (με τις ωδίνες τοκετού ίσως φριχτές, απροσδιόριστης διάρκειας), είναι παράλογο να επιδιώκουμε νεκρανάσταση ή «βελτίωση» θεσμών και λειτουργιών οριστικά εξαχρειωμένων. Δεν τιθασεύεται η αλογία των αφηνιασμένων συμφερόντων ή της βίας ούτε με καινούργια κόμματα και «αγανακτισμένα» κινήματα ούτε με ευφυέστερους αρχηγούς. Aν κάτι μπορεί να εξασφαλίσει ετοιμότητα κοινωνικής ανασύνταξης είναι να διασωθούν οι προϋποθέσεις κοινωνικής συνοχής: Nα σώσουμε τη γλώσσα, την ιστορική συνείδηση, την πολιτισμική ιδιοπροσωπία, την ανάγκη και τη χαρά των σχέσεων κοινωνίας. Mιλώ για όσους απομείναμε ελληνόφωνοι.
Aυτή η διάσωση αποκλείεται να συντελεστεί με συμβιβασμούς και παραχωρήσεις στη λογική του συστήματος που παταγωδώς καταρρέει. Σε τι θα στραφούμε, επομένως, τι μας απομένει σαν θεσμικό όχημα συλλογικής δράσης; Eσκεμμένα ή όχι, τη χαριστική βολή στη θεσμική συνοχή και στον δυναμισμό της ελληνικής κοινωνίας την έδωσαν δυο πολιτικές μεθοδεύσεις, για προσαρμογή στα ευρωπαϊκά πρότυπα, βεβηλώνοντας ονόματα ιερά – «Kαποδίστριας» η πρώτη, «Kαλλικράτης» η δεύτερη εγκληματική μεθόδευση: Διέλυσαν το κύτταρο της ιστορικής επιβίωσης (τρεισήμισι χιλιάδων χρόνων) του Eλληνισμού, τη μικρή αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα. Για να πετύχουν καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων της EE!! Kαι πέτυχαν ξέφρενο πολλαπλασιασμό της διαφθοράς, στυγνότερη θωράκιση της κομματοκρατίας.
Aπομένουν δυο θεσμικά μορφώματα, αλλοτριωμένα μεν από την κυρίαρχη στο καταρρέον «παράδειγμα» αντίληψη της συλλογικότητας, αλλά με ανεξέλεγκτη από το κράτος συγκρότηση και λειτουργία. Θα μπορούσαν να αποτελέσουν πυρήνες «λαϊκής βάσης» – να αυτενεργήσουν έξω από τη λογική των θεσμών της αποτυχίας. Eίναι το λαϊκό σώμα κάθε εκκλησιαστικής ενορίας και τα επαγγελματικά επιστημονικά σωματεία (των νομικών, των γιατρών, των τεχνολόγων κ.τ.ό.). Iσως μαζί τους και το κορυφαίο επιστημονικό ίδρυμα, η Aκαδημία Aθηνών.
Nαι, μπορούν να οργανώσουν οι ενορίτες στις εκκλησιές νυχτερινά μαθήματα όπου να διδάσκεται η γλώσσα της εκκλησιαστικής λατρείας – η συναρπαστική ποίηση αυτής της γλώσσας μέσα στους αιώνες. H πρωτοβουλία να είναι των λαϊκών και του εφημέριου, μην περιμένουν από τους επισκόπους ή τον αρχιεπίσκοπο, είναι οι πιο τραγικά αλλοτριωμένοι από το «σύστημα» που ψυχορραγεί. Mπορούν και δεύτερη πρωτοβουλία: Nα αποκαταστήσουν στους ναούς τον πολιτισμό του εκκλησιαστικού λατρευτικού χώρου – να εξοβελίσουν το κιτσαριό του βλαχαδερού εντυπωσιασμού, τον αισθητικό εκβαρβαρισμό που έχει επιβάλει η αγραμματοσύνη. Eκκλησιαστικό μέλος, εκκλησιαστική Eικόνα, στασίδι, προσκυνητάρι, καντύλι, πολυκάνδυλα. Nα ξαναγυρίσει στις εκκλησιές η αρχοντιά των κορυφωμάτων του πολιτισμού που παράγονταν εκεί επί αιώνες.
Θέλουν μελέτη τέτοιες πρωτοβουλίες, μόχθο συλλογικής προετοιμασίας, τη σοφία εξειδικευμένων μελετητών. O ιδεολογικός ενθουσιασμός, ο εντυπωσιασμός (σκοπός) που αγιάζει τα μέσα, είναι στοιχεία του «παραδείγματος» που καταρρέει. Oμως ό,τι μπορούν να πετύχουν οι ενορίτες από μόνοι τους για τη γλώσσα και τον πολιτισμό, μπορούν να το επιχειρήσουν στο πεδίο της δικής τους πρακτικής και οι γιατροί, οι νομικοί, οι τεχνολόγοι, οι οικονομολόγοι, μέσω των επιστημονικών τους συλλόγων: Oμάδες επιτελικής μελέτης των δυνατοτήτων να κοινωνικοποιηθεί το επάγγελμά τους και η άσκησή του, να αναχθούν οι σχέσεις κοινωνίας σε πρώτιστο ζητούμενο ποιότητας της ζωής. Πώς να κατανεμηθεί με όρους κοινωνικής λειτουργικότητας στη χώρα το πληθωρικό ιατρικό προσωπικό. Πώς να οργανωθεί η απόδοση δικαιοσύνης, πώς το σωφρονιστικό σύστημα, με προτεραιότητα κριτηρίων διακονίας της κοινωνίας. Ποια οργάνωση του τραπεζικού συστήματος θα ανταποκρινόταν πληρέστερα στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής νοο-τροπίας. Πλήθος τέτοια ζωτικά προβλήματα που ο μεταπρατισμός της ξιπασιάς δεν κατάφερε ποτέ να τα λύσει, να γίνουν πρόκληση εθελοντισμού κοινωνικής προσφοράς για όσους θέλουν την ιστορική επιβίωση του Eλληνισμού.
Hρθε η στιγμή να θυμηθούν οι επιστημονικοί σύλλογοι (ίσως και η Aκαδημία) τον καταγωγικά κοινωνικό χαρακτήρα τους.


ΠΗΓΗ: Πυρήνες αντίστασης στον αφανισμό! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/08/blog-post_3262.html#ixzz1eLjloy6u


http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/08/blog-post_3262.html

EΞΩΔυΝηΤικα: ΗΠΑ : ΣΣΣΣ!!! ΚΑΝΤΕ ΗΣΥΧΙΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕ...

EΞΩΔυΝηΤικα: ΗΠΑ : ΣΣΣΣ!!! ΚΑΝΤΕ ΗΣΥΧΙΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕ...: Πάνω από 4.000 συλλήψεις σε όλη την αμερικανική επικράτεια, μόνο 1.300 στη Νέα Υόρκη, δεκάδες τραυματίες, μεταξύ αυτών σοβαρά και δύο β...

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΜΟΡΑΓΕΙ: ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΜΟΡΑΓΕΙ: ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ...: Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕ...

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Γέρων Ιωσήφ: Οι Εβραίοι θα προκαλέσουν τους Τούρκο...

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Γέρων Ιωσήφ: Οι Εβραίοι θα προκαλέσουν τους Τούρκο...: Ο Μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός, προλέγει τα επερχόμενα γεγονότα με ανατριχιαστική ακρίβεια: Συγκεκριμένα, αναφέρεται στους Εβραίο...

H φοροκάρτα, οι εταιρίες μάρκετινγκ και η Παγκόσμια διακυβέρνηση...(Εξαιρετικό βίντεο)

Ξεκινά την Δευτέρα η προαιρετική διανομή της φοροκάρτας...

Η κάρτα θα χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή και θα απαλλάξει τους πολίτες από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων (* Το τυράκι για να πέσουμε στην φάκα ), ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να έχει πλήρη εικόνα του ΦΠΑ. Με απλά λόγια όλες οι συναλλαγές όλων των υπάκουων εργατών θα καταγράφονται σε μία βάση δεδομένων στην οποία θα έχει πρόσβαση η κυβέρνηση και θα μπορεί να ελέγχει τον κάθε πολίτη, (εκτός και αν ανήκει στον κομματικό στρατό της) με το πρόσχημα της φοροδιαφυγής. Θα εμπιστευόσασταν τα οικονομικά σας δεδομένα σε....
μια κυβέρνηση που ξεπουλάει την χώρα, απολύει τους πολίτες για να πληρώσει τοκογλύφους; Πιστεύετε ότι τα πρόσωπα που κατείχαν τα ηνία της χώρας και συνεργάζονταν με πράκτορες όπου παρέδιδαν intelligence reports για την κυβέρνηση Καραμανλή (Χριστοφοράκος) και έπαιρναν μίζες από την siemens και την κάθε εταιρία, δεν θα παραδώσουν (έναντι ποσού φυσικά) τα στοιχεία κατανάλωσης του κάθε πολίτη σε πολυεθνικές εταιρίες ή σε εταιρίες μάρκετινγκ, ώστε να δουν τις προτιμήσεις σας και να κινηθούν αναλόγως; ΜΕ άλλα λόγια ο φορολογούμενος θα αντιμετωπίζεται ως ένα προϊον με το πρόσχημα της φοροδιαφυγής. Είναι πλέον εμφανές ότι είχαν εξ αρχής στο μυαλό τους αυτό.. Είναι η γνωστή τακτική problem - reaction - solution (Πρόβλημα - αντίδραση- λύση). Δηλαδή παρουσιάζουν το μέτρο των αποδείξεων έναν χρόνο πριν, πιέζουν ακόμα και τους ηλικιωμένους να μαζεύουν αποδείξεις και μάλιστα να καταγράφουν τον αριθμό της κάθε απόδειξης σε ένα αρχείο (τρέχα γύρευε δηλαδή) και μας ταλαιπωρούν άδικα τρομοκρατώντας μας παράλληλα λέγοντας ότι αν δεν συγκεντρώσουμε το απαιτούμενο ποσό σε αποδείξεις θα υπάρχει πρόστιμο (Πρόβλημα). Φανταστείτε του ηλικιωμένους της Χώρας στο άκουσμα αυτού εκβιασμού πως αντέδρασαν. Φυσικά και υπέκυψαν όμως δυσανασχέτησαν (αντίδραση). Αφού λοιπόν επί έναν χρόνο ταλαιπωρήθηκαν οι μισοί φορολογούμενοι, έρχεται το κράτος ως ευεργέτης (λύση) και προσφέρει μια λύση που θα μας απαλλάξει από όλα τα βάσανα της χαρτούρας εισάγοντας την φοροκάρτα ή αλλιώς φακελο-κάρτα.

Είδη σήμερα του news247 αλλά και άλλα ειδησιογραφικά sites ρίχνουν τίτλους που ηχούν στα αυτιά μας πολύ ωραία "Ο Οκτώβριος μας φέρνει τη φοροκάρταΜε στόχο να απαλλαγούμε από τη συλλογή αποδείξεων,"




Κοιτάζοντάς τα νέα δεδομένα που εισέβαλαν στην ζωή μας τόσο γρήγορα από απόσταση και με ψύχραιμο μάτι, μπορεί να καταλάβει κανείς οτι οδεύουμε προς κατάργηση του χρήματος. Η φοροκάρτα θα εξελιχθεί σε κάρτα του πολίτη και η κάρτα του πολίτη σταδιακά θα αντικαταστήσει τα μετρητά, συμβαδίζοντας έτσι με το όνειρο του Gap και των τραπεζιτών - νεοταξιτών, την Νέα Παγκόσμια Διακυβέρνηση....

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Πως η Goldman κατάκλεψε την Ελλάδα..

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Πως η Goldman κατάκλεψε την Ελλάδα..: How Goldman sacked Greece Greg Palast  Να τι μας λένε.. η οικονομία στην Ελλάδα κατέρρευσε επειδή ένα μάτσο Έλληνες κάθονται, πίνουν ούζο...

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Δ.Καζάκης στο Ράδιο9

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Δ.Καζάκης στο Ράδιο9: Δ.Καζάκης πρίν λίγο στο Ράδιο 9. ''Θα μας οδηγήσουν σε κατοχικό νόμισμα''. Και ακόμα ''Εκλογές θα αργήσουμε να δούμε''. Η Χώρα οδηγειται...

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Το απόλυτο ξεβράκωμα του Σαμαρά από τον Τράγκα

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ: Το απόλυτο ξεβράκωμα του Σαμαρά από τον Τράγκα: Δείτε το βίντεο! Αποθέωση ο Γιώργος Τράγκας στην σημερινή του τηλεοπτική εκπομπή "ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ". Ο ΓιώργοςΤράγκας δεν θα ενθουσίασε σή...

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΦΡΙΚΤΗ ΕΙΚΑΣΙΑ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κλασσικοπερίπτωση:
Πρόκειται για μία ανάρτηση που δημοσιεύσαμε πρώτη φορά στις 14 Ιουνίου του 2009, δεύτερη φορά τον Απρίλιο του 2010 και τρίτη φορά σήμερα, όπου η "ομίχλη" αρχίζει να διαλύεται και να αχνοφαίνεται το εφιαλτικό σκηνικό που έχουν στήσει εδώ και χρόνια τα επιτελεία της "Νέας Τάξης Πραγμάτων". ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ....
"ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ"(Η.Π.Α.Μ.);

Ο ΣΧΕΔΙΟ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ………
Του Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Δικηγόρου, Υποψηφίου Διδάκτωρα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Το περίφημο «Σχέδιο Κίσσινγκερ» ή «Σχέδιο για τη Δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ανατολικής Μεσογείου (Η.Π.Α.Μ)», πρωτοδιατυπώθηκε από τον γνωστό Αμερικανοεβραίο Υπουργό Εξωτερικών πριν τριάντα περίπου χρόνια. Γνωστός θαμμώνας των λεσχών της διεθνούς παρασκηνιακής πολιτικής, ο Κίσσινγκερ λέγεται ότι διατύπωσε ένα σχέδιο που ήδη από το ... 1950 είχε περάσει από την επεξεργασία της γνωστής ομάδας Μπίλντεμπεργκ. Η ομάδα αυτή, που για πολλούς μελετητές αποτελεί ένα είδος «παγκόσμιας υπερκυβέρνησης», θεωρείται ο βασικός φορέας πραγματοποίησης του εν λόγω σχεδίου. Η έγκριση της ΕΣΣΔ και μετέπειτα της Ρωσίας, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του. Η ενεργός συμμετοχή της εξάλλου αποτελούσε βασικό πρόκριμα για την έναρξή του. Έτσι σήμερα η Ρωσική Ομοσπονδία θεωρείται ότι λαμβάνει άμεσα μέρος σε αυτό. Περισσότερο ακόμη δε δια της συμφωνίας συνεργασίας και μερικής συμμετοχής της στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ που υπογράφηκε πρόσφατα. Περιληπτικά το επονομαζόμενο σχέδιο Κίσσινγκερ προβλέπει τη λύση των προβλημάτων της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, με τη δημιουργία μίας συνομοσπονδίας κρατών, των επονομαζομένων «Ηνωμένων Πολιτειών της Ανατολικής Μεσογείου». Οι ΗΠΑ και η Ρωσική Ομοσπονδία, επιδιώκοντας την προστασία των ζωτικών συμφερόντων τους στην περιοχή (πετρέλαια, φυσικό αέριο, Στενά Βοσπόρου και Σουέζ, ελεύθερη πρόσβαση στον Ινδικό Ωκεανό, αντιμετώπιση Ισλαμισμού και εθνικισμών, αντιμετώπιση επικίνδυνων κρατών τύπου Ιράκ, ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κοινωνικές επαναστάσεις, αποσταθεροποίηση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, εξασφάλιση άλλων πλουτοπαραγωγικών πηγών, διασφάλιση του εμπορίου τους), προσπαθούν να πετύχουν τη δημιουργία αυτής της συνομοσπονδίας. Με την ενοποίησή τους, τα κράτη θα εκχωρήσουν την εξουσία τους σε ζωτικούς τομείς (άμυνα, ασφάλεια, οικονομία, εξωτερική πολιτική) σε κεντρικά όργανα, εύκολα ελεγχόμενα από τις θεωρούμενες μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσική Ομοσπονδία). Συγχρόνως ένα κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ενώσεως που είναι ήδη ενταγμένο σε αυτή ή θεωρείται πεδίο μελλοντικής διεύρυνσης (Βαλκάνια), θα αποκοπεί ή θα αποτελέσει τμήμα μίας «χαλαρά συνδεόμενης» με αυτή πτέρυγας που θα εκτείνεται προς ανατολάς. Και στις δύο περιπτώσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δεχθεί πλήγμα, είτε με έναν ακρωτηριασμό του νοτίου τμήματός της, είτε διότι θα υποχρεωθεί σε χαλαρή ενσωμάτωση και των προβληματικών κρατών της Μέσης Ανατολής. Για να πραγματοποιηθούν όμως τα παραπάνω, απαιτείται κατ΄αρχάς η αποδυνάμωση και διάσπαση των κρατών της ευρύτερης περιοχής. Η διάσπαση θα οδηγήσει γρήγορα στην ανάγκη σύμπτυξης ...ευρύτερης πολιτικής και θεσμικής συνεργασίας που θα εξελιχθεί σε συγκρότηση συνομοσπονδίας. Η επιμέρους εξασθένιση των «κρατιδίων», θα τα υπάγει άμεσα στον έλεγχο των υπερδυνάμεων και θα οδηγήσει στη δημιουργία μίας «υπεραγοράς», από την Αδριατική ως την Κασπία και από τον Δούναβη, μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα. Πρέπει να επισημανθεί στο σημείο αυτό, ότι η τελική διαμόρφωση της περιοχής που θα προκύψει από την προώθηση του σχεδίου, δεν είναι γνωστή επακριβώς ούτε στους ίδιους τους αρχιτέκτονές του. Πολλοί παράγοντες, όπως οι αντιδράσεις των λαών, οι καθυστερήσεις και οι εσωτερικοί «διακανονισμοί», το επηρρεάζουν άμεσα. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες το σχέδιο άρχισε να εφαρμόζεται το 1989. Τότε προέβλεπε αρχικά τον διακανονισμό του προβλήματος Ισραήλ-Παλαιστινίων. Το Ισραήλ έπρεπε και αυτό να «διασπασθεί». Ο στόχος παραλίγο να πραγματοποιηθεί πρόσφατα. Απρόβλεπτοι όμως παράγοντες, όπως η δολοφονία του Γιτζάκ Ράμπιν, οι αντιδράσεις της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος Λικούντ και οι αντιθέσεις για την τύχη της Ιερουσαλήμ το φρέναραν. Σήμερα η χαλαρή αντίδραση των μεγάλων δυνάμεων στη βάρβαρη βία των δύο πλευρών πιστεύεται ότι θα οδηγήσει σύντομα στο ποθητό αποτέλεσμα. Είναι λογικό και ευκταίο οι δύο λαοί θα κουραστούν και θα επέλθει μεταξύ τους συμφωνία, έστω και αν αυτή είναι μέρος ενός αμφιλεγόμενου σχεδίου. Η δεύτερη φάση, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, προέβλεπε διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας. Ο στόχος ήδη επετεύχθει. Δεν χρειάζεται να σημειωθεί κάτι άλλο επ΄αυτού, πέραν του ότι η τελευταία συμφωνία Σερβίας-Μαυροβουνίου εξάλειψε ακόμη και την ονομασία Γιουγκοσλαβία. Η Τρίτη φάση θεωρείται ότι προωθεί την ομοσπονδοποίηση της Κύπρου (αφού πρώτα έχει διασπασθεί σε δύο «κρατίδια»). Και η συγκεκριμένη φάση πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή. Εδώ όμως αρχίζουν τα πράγματα να γίνονται περισσότερο ενδιαφέροντα : Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις το σχέδιο, στην αρχική του μορφή προέβλεπε ακόμη: Αυτονόμηση Κρήτης, Δωδεκανήσων, νήσων του Ανατολικού Αιγαίου και Δυτικής Μικράς Ασίας. Αυτονόμηση της Ανατολικής, της Δυτικής Θράκης και της Νοτίου Βουλγαρίας. Αυτονόμηση του Κουρδιστάν και ίσως του Πόντου Διάσπαση του Ιράκ (που έχει ήδη πραγματοποιηθεί). Ειρήνευση στην περιοχή του Λιβάνου και του Γκολάν (που έχει ήδη πραγματοποιηθεί). Αποσταθεροποίηση της Συρίας μακροπρόθεσμα. Ήδη από το 1989, είχε αποκαλυφθεί, ότι η άμβλυνση των ελληνοτουρκικών διαφορών θα έχει ως μακροπρόθεσμους στόχους : Την αποστρατιωτικοποίηση των νήσων του Αιγαίου. Την αποστρατιωτικοποίηση Ίμβρου και Τενέδου. Την αποστρατιωτικοποίηση των Τουρκικών ακτών της Μικράς Ασίας, μέχρι εκεί, που όπως λένε, δεν φτάνει πιο πέρα. Την ίδρυση ελληνοτουρκικών επιχειρήσεων (τουριστικών, πετρελαϊκών, εμπορικών, βιομηχανικών) και την ίδρυση ζώνης ελεύθερου εμπορίου στο Αιγαίο και στις Μικρασιατικές ακτές μεταξύ των δύο κρατών, στα πλαίσια μίας μικτής ζώνης κυριαρχίας, που θα εξελιχθεί σε αυτόνομο «κρατίδιο-μαξιλάρι» των τοπικών διενέξεων, διεθνούς επιρροής και ελεγχόμενο από τον ΟΗΕ. Τα προαναφερθέντα βεβαίως προϋποθέτουν τη δημιουργία του ήδη καλλιεργηθέντος κλίματος φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Ως αφετηρία υπήρξαν οι περίφημοι σεισμοί. Σήμερα μιλάμε για διάλογο εφ΄όλης της ύλης, υπό την επιρροή που ενεργούν τα ΜΜΕ και στους δύο λαούς. Θεωρώ δεδομένο ότι τα παρασκήνια της Διεθνούς πολιτικής πλάθουν στόχους και σχεδιασμούς προοπτικής τουλάχιστον πενήντα ετών. Οι «ΗΠΑΜ», όπως προανέφερα, θα αποτελέσουν μάλλον την αυτόνομη πτέρυγα μίας αδύναμης Ευρωπαϊκής Ένωσης με επέκταση προς ανατολάς. Το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο για τους υποστηρικτές της έννοιας κράτος-έθνος, τους πατριώτες και τους ηγέτες κοινωνικών κινημάτων, αν όλοι οι προαναφερθέντες σχεδιασμοί είναι αληθινοί. Οι μεγάλες δυνάμεις που δεν ήθελαν, ούτε θέλουν να εξαπολύσουν αυτοκαταστροφικούς πολέμους η μια εναντίον της άλλης, επέλεξαν την οδό του τεμαχισμού των κρατών μέσω πολέμων ήπιας έντασης και ανάγκης για ειρήνη και καλή ζωή. «Διαίρει και βασίλευε», είναι ο βασικός άξονας της πολιτικής τους. Ο άλλος είναι η τακτική PANDORA’S BOX. Το περιτύλιγμα όμορφο : Ειρήνη, ευημερία της μεσαίας τάξης, καλοπέραση, ανατροπή απηρχαιωμένων θεσμών, δημοκρατία, νέα προοδευτική ηθική. Θα ήταν ευχής έργο και το περιεχόμενο να είχε ίδια χροιά. Αντ΄αυτού όμως μάλλον θα υπάρξει πολιτιστική ισοπέδωση, εξαθλίωση των φτωχών ανθρώπων, άκρατος φιλελευθερισμός, αποικιοκρατική εκμετάλλευση, στέρηση της ελευθερίας, απώλεια της εθνικής μας ταυτότητας, εξάρτηση, ψευδής αυτονομία. Μοναδική ελπίδα είναι η αντίσταση των κρατών (που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές τροποποιήσεις τους σχεδιαστές) και η καθυστέρηση εφαρμογής του σχεδίου, εξαιτίας εσωτερικών ανταγωνισμών στους ηγετικούς κύκλους των ΗΠΑ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας που καθοδηγούν τις τύχες του κόσμου και της «παγκοσμιοποίησης». Η επιδίωξη της ειρήνης είναι κοινός στόχος όλων των ανθρώπων. Ο Θεός να φωτίσει τους οραματιστές τέτοιων μεγαλόπνοων σχεδίων, ώστε ακόμη και αν πραγματοποιηθούν να εξαλείψουν όλες τις επικίνδυνες συνέπειές τους. Τελικά, όλοι είμαστε συγχρόνως σχεδιαστές και αντικείμενο των σχεδίων αυτών. Στο χέρι μας είναι να τα αλλάξουμε… πηγή http://underinformation.wordpress.com/ Ευχαριστούμε πολύ τον "ΕΝ ΛΕΣΒΩ" ευρισκόμενο φίλο blogger που μας έστειλε την αρκούντως αποκαλυπτική αναδημοσίευση.